Magamról

Saját fotó
Hungary, Pécs, Mobiltelefon: +36 30 294-21-07 E-mail: istvanlaszlo.km@gmail.com,

2013. június 15., szombat

ORFŰI ŐSZI TÁRLAT I., II., III.

ORFŰI ŐSZI TÁRLAT III.

"Ember születik" 50x70 cm, akvarell, 2014


ORFŰI ŐSZI TÁRLAT II.

"Jezabel" 50x70 cm akvarell, 2013


ORFŰI ŐSZI TÁRLAT I.

"Jellemrajz" 50x70 cm , akvarell, 2012


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magamról

Saját fotó
Hungary, Pécs, Mobiltelefon: +36 30 294-21-07 E-mail: istvanlaszlo.km@gmail.com,

Bemutatkozás

Babarcszőllősön láttam meg a napvilágot 1951-ben. Kisebb megszakításokkal 1956 óta Pécsett élek. A művészethez fűződő vonzalmam szinte gyermekkori. Rajzolni a hatvanas években kezdtem. Horváth Olivér festőművész szakkörében.
Ifjúkori művésztelepeken olyan művészektől tanulhattam mint Laborc Ferenc szobrászművész, Tóth Tibor festőművész. Kezdetben a studiumokon kívül, akvarelleket, pasztelleket, tollrajzokat, monotípiákat készítettem. A középiskola után Budapesten tanultam tovább, dekoratőr, tervező grafikus, majd rajztanár lettem. Ezekben az években Cséri Lajos, Szentirmay Zoltán, Várnai László voltak a mestereim.
Pécsre visszatérve ’75-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen kaptam állást mint illusztrátor-grafikus.
Az évek során több csoportos és egyéni kiállításon, pályázaton szerepeltem. Akvarelleket, valamint a komputer adta technikai lehetőségeket kihasználva szabadkézi rajzokat, illusztrációkat készítek a szakma klasszikus hagyományainak megtartásával.
Magányos alkotóként dolgozom, nem vagyok tagja semmilyen művészeti tömörülésnek. Szakmai elkötelezettségem a mesterség szeretetéről és műveléséről szól.